Partool Project

Het Gemeentelijk Technisch Instituut van Londerzeel investeerde in veiligheid...

Partool Oostende

dankzij deze lasrookafzuiginstallatie.

De gezondheidsinspectie signaleerde deze school op de gevaren van de lasrook bij leerlingen, waarop er externe metingen plaatsvonden die aangaven dat de toelaatbare waarden (basis is BE-norm) ruim overschreden werden.
Een lasrookfilterinstallatie met warmte-recuperatie werd volledig uitgewerkt en in een 3D-plan met video gegoten. Door het zeer lage plafond werd er geopteerd voor 23 afzuigpanelen die geen onderhoud vragen, maar bovendien ook nog zeer robuust zijn, waardoor ze een oneindige levensduur hebben.

Een groot voordeel voor beginnende lassers.

In deze school worden er ook (grotere) constructies gemaakt, waardoor er een noodzaak ontstaat om via 2 flexibele armen de lasrook boven het te lassen frame weg te nemen.

Het gebouw zat vol bestaande moeilijkheden, zoals een trapezevormig industrieel dak, zonnepanelen, roofing dakbedekking... We pasten ons concept echter goed aan deze omstandigheden aan.

Op deze manier werden er positieve testresultaten afgeleverd bij de externe metingen die bij de eindafname werden gerealiseerd.

Projecten in de kijker

Al 70 jaar actief, voor advies op maat met concreet resultaat. Ontdek hoe wij uitdagingen op een creatieve en innoverende manier aanpakken.